Бившият премиер на Япония Шиндзо Абе почина, след като беше прострелян в

...
Бившият премиер на Япония Шиндзо Абе почина, след като беше прострелян в
Коментари Харесай

Простреляха екс японски премиер: Шиндзо Абе почина от раните си часове по-късно

Бившият министър председател на Япония   Шиндзо Абе  почина, откакто беше прострелян в тил в петък сутринта, заяви Би Би Си.

Бившият водач на ръководещата Либерално-демократическа партия е взел участие в демонстрация в град  Нара  преди плануваните за неделя избори за горна камара на Народното събрание.

Абе е паднал на земята, облян в кръв, по-късно е откаран е в болница, като по това време не е давал признаци на живот и е бил в положение на кардио-респираторен арест. Франс прес означи, че това е терминът, който се употребява в Япония , преди доктор да установи публично гибелта.

" Ще ми се да имам вяра, че са били взети задоволително ограничения за сигурност, само че следствието ще даде отговор на този въпрос ", сподели настоящиет министър председател  Фумио Кишида  малко преди оповестяването на гибелта. Той добави, че офанзивата против Абе е " безусловно непростима ".

Заподозреният  за офанзивата против е споделил на полицията, че бил неудовлетворен от политиката на Абе и по тази причина желал да го убие, заяви японската телевизия Ен Ейч Кей.

Във връзка с прострелването на Абе е задържан 41-годишният гражданин на Нара  Тецуя Ямагами . Той е бил арестуван на мястото на престъплението. Ямагами е служел във военноморските елементи на Силите за самозащита на Япония , заяви телевизия " Нихон ".

" Дълбоко сме натъжени и обезпокоени от новината от Япония за опита за ликвидиране на премиера Абе. Не знаем с акуратност какво е положението му, знаем, че е бил прострелян и мислите ни и молитвите ни са с него и фамилията му, с народа на Япония ", сподели по-рано държавният секретар на Съединени американски щати  Антъни Блинкен  по-рано   от Индонезия, където се организира среща на външните министри на страните от Г-20.

" Решително осъждаме осъщественото против него варварско нахлуване ", се споделя в изказване на съветския дипломат в Токио  Михаил Галузин .

След офанзивата министър председателят Кишида прекрати предизборната си акция за изборите за горната камара на Народното събрание. Неговото държавното управление основава спешен щаб по отношение на офанзивата против Абе, съобщи " Свободна Европа ".

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР